© 2019 vzw YPIA

BE0899280664

Helsinkistraat 4 - 9000 Gent

Wie zijn we?

Leander Meuris

Ik ben vaste geluidsman voor verschillende bands zoals The Rielemans Family, Strograss en Old Salt. Met die en enkele andere bands heb ik al heel wat kleine en grotere zalen en festivals afgeschuimd (AB, Dranouter, Trix, Dommelhof, Vieze Gasten, …).

 

Ik heb me op geluid gestort omdat ik als muzikant vaak in situaties terecht kwam waar het geluid echt niet in orde was. Ik maak er dan ook een punt van een optreden steeds zo goed mogelijk te laten klinken, zowél voor het publiek als voor de muzikanten en met respect en oog voor de stijl.

Daarnaast ben ik ook (bas)klarinettist en af en toe saxofonist bij verschillende projecten zoals Les Mecs du Nord en LaClaireau. Ik speel ook soms als gastmuzikant mee bij andere projecten (Ht Roberts, Joachim Wannyn, …).

 

Als jonge muzikant vond ik niets frustrerender dan na een optreden complimenten van mijn ouders te krijgen over hoe fantastisch het wel was, terwijl kritischere voorbijgangers echter een ander beeld gaven: jammer dat de stem niet verstaanbaar was en dat de gitaar te luid stond...

Je helemaal geven om erna te horen dat de balans en mix van het optreden helemaal niet goed zaten, voelt nog steeds aan als verloren kansen.

Ik zet me dus in om de missie en visie van de vzw te verwezenlijken. Ik ga graag mee op de baan als geluidsman, roadie, aanspreekpunt voor de band, manager, kortom als dat waar een band nood aan heeft bij het optreden.

Ik ben tevens bestuurder van de vzw, muziekleerkracht, gitarist en componist. Zo speelde ik bij Lebocha, The Ships, Brandhout, D&A, ... en schreef ik muziek voor producties van LaBarraca (Het einde van de Werelt, Coriolanus) en korte bedrijfsfilms (UGent, Mammoet, Belintra, ...).

Angelo Maenhaut

 

Tanguy van Durme

Een man van weinig woorden tot nu toe...