© 2019 vzw YPIA

BE0899280664

Helsinkistraat 4 - 9000 Gent

Over YPIA

Young Partners in Art wil muzikanten en bands ondersteunen in het huidige Belgische cultuurlandschap, waar er steeds minder steun te vinden is. We willen beginnende bands waar we in geloven logistiek en creatief bijstaan. Op die manier kunnen ze hun weg vinden naar grotere podia en festivals. We willen een springplank worden voor zij die het willen wagen om te springen.

We beginnen klein en focussen ons op het ondersteunen van 'kleine' optredens, demo-opnames, training en coaching. Wil je gaan spelen, word je uitgenodigd om te spelen of wil je als band zelf iets organiseren? We helpen je graag met het voorzien van een bekwame geluidstechnieker en installatie.  

We focussen enerzijds op een optimale ervaring voor het publiek zodat de muziek ten volle tot zijn recht komt. Anderzijds verzorgen we een goed geluid op het podium zodat de band sterk kan presteren en zich helemaal kan geven. We doen dat in samenspraak met de band en proberen technische tips en tricks te geven om tot een goed geluid te komen. 

In de toekomst willen we onze ondersteuning op verschillende vlakken uitbreiden. We staan open voor samenwerking met andere organisaties die onze visie genegen zijn.

We willen een creatieve omgeving creëren waarin muzikanten steun en support bij elkaar en de community kunnen vinden, aangezien grote (winstgedreven) labels of subsidies slechts voor enkelingen weggelegd zijn.